Lockdown Stories е незабравимо пътешествие през трудните времена на ковид кризата и локдауна. Това е поредица от документални късометражни филми, които изследват как пет героя успяват да се изправят срещу своите страхове и да намерят начин да обърнат лошата ситуация от карантината в своя полза.

Целта на този сериал е да ни представи истории за вдъхновение, за да можем да открием нови начини за справяне с трудностите в живота. Чрез разказите на нашите герои, ние можем да се научим как да се справим със страха и да намерим красотата в тишината на изолацията, да надхитрим самотата и да намерим начин да бъдем креативни, да се изправим с гордост във вятъра на промените, да избягаме от клетките на лични ограничения и да засеем нови семена на надежда и оптимизъм.

За Виктор Варошкин, алпийски водач и работещ в спасителните планински служби, един нещастен инцидент през ковид кризата го изправи пред изцяло ново предизвикателство.

След като пада от скала, Виктор е принуден да остане вкъщи и да се възстановява.  Въпреки това, той открива, че затварянето в дома може да бъде възможност за нови начинания и преосмисляне на живота.

Юлия Андонова работи в денонощна служба и се грижи за хората пострадали от насилие. В условията на ковид кризата броят на случаите на домашно насилие се увеличи многократно и Юлия се изправи пред огромно предизвикателство. Вместо да  се отчайва, тя се зарови в професията си, за която е призвана  и усъвършенства методите на работа на фондацията, за да помогне на пострадалите хора.

Петър Пеев е атлет и архитект, който  балансира между двете професии. В условията на кризата обаче, всички негови спортни събития бяха отменени и трябваше да се концентрира  върху архитектурата. Това обаче не го ограничи, а го накара да се мотивира още повече и да намери начини за развитие.

Адриана Първанова е влогърка и майка, която е била изправена пред предизвикателствата на живота по време на пандемията. Затворена в своя дом, тя се е опитвала да се справя с ограниченията, като се занимава със своите хобита. След като ограниченията се разпуснат, тя решава да се посвети на нови предизвикателства и започва да тренира  бокс и кану каяк. Това не само й помага да поддържа физическата си форма, но и да открие нови страни от себе си.

Блажка Димитрова е предприемач и основател на първия ресторант в България с нулеви отпадъци. Тя се е посветила на тази идея, защото вярва в отговорната и устойчива консумация на храни. Но както за много други бизнеси, и за ресторантът на Блажка настъпил ковид кризата, която го застрашила.

Затварянето на ресторантите, въведено от правителството като мярка за ограничаване на разпространението на вируса, доведе до сериозни финансови проблеми за Блажка и нейния бизнес. Тя обаче не се предава и се опитва да намери начини да продължи работата си в условията на кризата.

Блажка започва да предлага храна за вкъщи, опакована в биоразградими опаковки, което отговаря на принципите й за нулеви отпадъци.

Сериалът вдъхновява и ни представя нови начини за справяне с ковид кризата и локдауна, които можем да приложим в нашия собствен живот. Тези усилия са насочени към инспириране на зрителите, за да се изправят срещу своите страхове и да превърнат лошата ситуация от карантината в своя полза.

Затова, Lockdown Stories е не само поредица от късометражни филми, но и една история за смелост, креативност и надежда, която може да ни помогне да надвием трудностите и да намерим своя път в тези трудни времена.